Facebook

Schilderen, spelen, pannekoeken eten en Sinterklaas een hand geven

Van onze redactie

Op het schilderij van Daisy loopt een loopt een eenhoorn over een regenboog. Jennely schilderde haar linnen doek boordevol. Het kan allemaal in het Doe Museum in Veendam. Veertien kleinkinderen en twaalf opa’s en oma’s hadden een prachtige zondag op 19 november.

Behalve schilderen konden de kinderen ook kleien, met lego en met treintjes spelen, hoppen op een grote knuffelpony. De kinderen sleepten elkaar en hun opa’s en oma’s het hele museum door. Oma Ria: “Er is hier zoveel te doen, maar ik zag net twee kinderen die zelf een spelletje bedachten op de trap. Ze hadden verder niks nodig.”

De sfeer was heel ontspannen. Daar droeg de voortreffelijke lunch ook aan bij, met soep en broodjes en niet te vergeten pannekoeken zoveel als je maar wilde.

Het uitstapje werd georganiseerd door de werkgroep O&O (opa’s en oma’s) van Groningen Plus voor andere opa’s en oma’s met een Stadjerspas. De kosten waren heel laag, door een royale toezegging van het gemeentelijk fonds Goed idee. Zo is het goed te doen om met je kleinkinderen een mooi uitstapje te maken.

Een nieuw hoogtepunt van de dag was een treinreis met de Sint-Express van de STAR. Hoewel … hoogtepunt. De Pieten ontvingen het hele gezelschap in de Wachtkamer derde klasse. Met vrolijke muziek, maar ook met een teleurstellende mededeling: de kadootjes waren zoek!

Het kwam allemaal goed, maar dan ben je wel een uur en een hoop opwinding (en gelach) verder. En een kadootje rijker. Van Sinterklaas zelf gekregen, in een prachtige trein van misschien wel 80 jaar oud.

Chauffeur Bert reed jong en oud terug naar Groningen, met zijn oldtimer, een Harmanni-bus van het Nationaal Bus Museum. In Groningen was acht uur eerder het uitstapje naar Veendam begonnen. Toen wist niemand nog dat een eenhoorn over een regenboog kan lopen. 

Foto’s: Seniorenkrant Groningen

Video

Ga naar boven