Facebook

Stemmen t/m 30 januari 2018 op vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

Vanaf 7 december, nationale vrijwilligersdag, kan iedereen stemmen op de vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die kans maken op de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Er zijn verscheidene aansprekende projecten uit Groningen opgenomen.

Het publiek kan kiezen uit ruim 150 landelijke en lokale projecten en vrijwilligers. De organisatie (landelijk en lokaal) en vrijwilliger met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Alle projecten zijn te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl . Stemmen kan tot en met 30 januari 2018.

Jury- en publieksprijzen

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury én een door het publiek dat t/m 30 januari 2018 via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn of haar favoriete project en vrijwilliger.

Lokale aanmeldingen

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Dit jaar speelden gemeenten een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Ruim 50 gemeenten meldden projecten aan. Een overzicht van deelnemende gemeenten is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeenten.

Selectiecriteria

Het thema dit jaar is: vrijwilligers maken het verschil. De jury beoordeelt de projecten en initiatieven daarom onder andere op hoe zij met vrijwilligers het verschil maken voor hun omgeving of gemeente of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. De prijsuitreiking is op 2 februari 2018.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie

Het logeerhuis De Opstap in Stad is één van de genomineerde projecten in de provincie Groningen. Eigen foto.

Video

Ga naar boven