Facebook

SeniorWeb biedt gebruikers van De Telefoongids & Gouden Gids ondersteuning

Dit jaar worden de laatste papieren edities van de Telefoongids & Gouden Gids verspreid. Vanaf 2019 zijn alle telefoonnummers van personen en bedrijven uitsluitend online te vinden op www.detelefoongids.nl. Dit heeft de uitgever DTG op 11 januari bekend gemaakt.

Na bijna 140 jaar zullen in 2018 de laatste papieren 45 regionale edities van De Telefoongids & Gouden Gids verschijnen. De gids gaat daarna digitaal verder, omdat de meeste Nederlanders tegenwoordig online actief zijn en dus telefoonnummers via internet opzoeken.

Alternatieven

De laatste Telefoongids & Gouden Gids kan na verschijning nog een paar jaar gebruikt worden, maar verliest op den duur zijn actualiteit. Op www.detelefoongids.nl worden wijzigingen dagelijks verwerkt en informatie als adressen, routes en openingstijden toegevoegd. Dat maakt de website altijd actueel en extra bruikbaar. Voor iedereen die graag persoonlijk geholpen wordt, blijft de telefonische nummerinformatielijn 1819 bestaan.

Samenwerking DTG en SeniorWeb

Nog niet iedereen, vooral ouderen, is digitaal vaardig. Om mensen te ondersteunen, die nog niet weten hoe ze een telefoonnummer van een persoon of bedrijf online kunnen opzoeken, is DTG met SeniorWeb een samenwerking aangegaan.

 

Op een speciale pagina van SeniorWeb wordt uitleg gegeven over online telefoonnummers opzoeken. En overal in het land kunnen mensen bij leslocaties van SeniorWeb terecht om tegen een kleine vergoeding geholpen te worden online vaardig(er) te worden en kan men leren informatie op internet op te zoeken.

 

Daniel de Levita, directeur van SeniorWeb: “SeniorWeb heeft als missie alle senioren wegwijs te maken in de digitale samenleving en is blij om DTG en de gebruikers van De Telefoongids & Gouden Gids via onze 425 leslocaties in het land ondersteuning te bieden met deze stap naar digitalisering.”

 

Mensen die meer willen weten of hulp willen van een leslocatie in de buurt kunnen contact opnemen met SeniorWeb op 030-2769965 of de mogelijkheden bekijken op www.seniorweb.nl/leercentra

 

SeniorWeb Leercentrum. Foto: SeniorWeb

Video

Ga naar boven