Facebook

Deelnemers gezocht voor het testen van de Vitaliteitswijzer

Om op oudere leeftijd grip te houden op de gezondheid, om zelfregie te ondersteunen, en om gezonder oud te worden, heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de Vitaliteitswijzer ontwikkeld.

De Vitaliteitswijzer is een keuzehulp waarmee mensen op basis van het beantwoorden van vragen over hun gezondheid een advies krijgen. Het UMCG en Zorgbelang Groningen zoeken 60-plussers die de Vitaliteitswijzer willen testen.


Doel van de Vitaliteitswijzer \

 

De Vitaliteitswijzer dient als een zelf-test waarmee mensen kunnen zien hoe fit zij zijn ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Naast dat de wijzer de gezondheidsconditie in kaart brengt, kan het ook de basis zijn voor een persoonlijk actieplan en toegang geven tot betrouwbare informatie over gezondheid gerelateerde problemen. Ook kan de Vitaliteitswijzer behulpzaam zijn in het voorbereiden van een afspraak met een zorgverlener, zoals de huisarts of de medisch specialist.

Wie zoeken we?

We zoeken 60-plussers die het leuk en nuttig vinden om de Vitaliteitswijzer te testen en te voorzien van tips voor verbetering. Het doel is om de gebruiksvriendelijkheid van de Vitaliteitswijzer te vergroten.


Wat vragen we van deelnemers?


In een bijeenkomst van twee uur vragen we deelnemers de Vitaliteitswijzer op de computer (of laptop) in te vullen. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de Vitaliteitswijzer: hoe ervaart men de wijzer, wat vindt men van de vragen, wat waardeert men het meest en wat kan beter? De resultaten hiervan worden in een verslag verwerkt en worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de Vitaliteitswijzer. De bijeenkomst wordt geleid door Lisa Bakker, onderzoeker UMCG, en Marieke Nanninga, projectleider bij Zorgbelang Groningen.


Vragen of aanmelden?


Indien u 60 jaar of ouder bent, stellen we het zeer op prijs als u mee wilt doen. Uw reiskosten worden vergoed. U kunt voor vragen en aanmelding terecht bij Marieke Nanninga via 050-571 39 99 of 06-21 45 88 68 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Bij aanmelding graag de volgende vragen beantwoorden:


 1. Wilt u aangeven welke van de onderste drie momenten u aanwezig kan zijn (uiteindelijk kiezen we één van deze data)? De bijeenkomst vindt plaats in het UMCG (specifieke locatie volgt, u ontvangt van ons een uitrijkaart voor het parkeren)
 • Donderdag 25 januari 19.00-21.00u
 • Dinsdag 30 januari 15.00-17.00u
 • Dinsdag 30 januari 19.00-21.00u
 1. Mijn gegevens zijn:
 • Naam:
 • Woonplaats:
 • Leeftijd:
 • Opleidingsniveau:
 • Telefoon:
 • E-mailadres:

Foto: Seniorenkrant Groningen

Video

Ga naar boven