Facebook

Samen kunst verkennen in Tv-programma ‘Oog voor senioren’

Van onze redactie 
Het tv-programma ‘Oog voor Senioren’ van rtv-RSO besteedde op 10 december aandacht aan het project Samen kunst verkennen van Groningen Plus. In dit artikel is een link naar de Tv-uitzending opgenomen. 
Frans Kroon interviewt de deelnemers Wim Matla en Mary Ritsema. Mary ook lid van de werkgroep van Groningen Plus, die het project Samen kunst verkennen heeft opgezet. 
 
Zes groepjes van 2 tot 6-plussers zijn bezig met een kunstvorm naar keuze, variërend van tekenen, schilderen, creatieve keramiek tot theater/cabaret, fotograferen en muziek (Mattheüs Passion).
 
Mary: “De groep is gestart met twee workshops om elkaar te leren kennen.” “De deelnemers komen los door zo met elkaar te beginnen,” vult Wim aan. 
 
Kenmerk van het project is dat mensen zelf besluiten wat ze gaan doen. “Zo wil de groep tekenen eerst de basis van het tekenen meer in de vingers krijgen,” aldus Mary. “De groep krijgt ondersteuning van een student van Minerva, die hiervoor projecturen krijgt.”
 
Er is nog een heel ander aspect belangrijk kan zo’n project, legt Wim Matla uit. “Ik kom uit Delft. Via dit project maak ik contact met anderen. Dat levert een gemeenschapsgevoel op.”
 
Het project wordt in april afgesloten met een markt waarop de deelnemers hun resultaten laten zien. Met hopelijk een vervolg. 
 
Het interview is te volgen via link http://rtv-rso.nl/videos-archive/
Klik op de uitzending van 10 september 2017. Het interview is te zien vanaf minuut 20:34 tot 36:17. 
 
Voorbereiding op het interview. V.l.n.r. Wim Matla, Mary Ritsema, Frans Kroon en de cameramensen van rtv-RSO. Foto: Seniorenkrant Groningen
 
 
 
Ga naar boven