Facebook

Erfgoed op Stee start in januari

In januari start Erfgoedpartners Groningen het initiatief Erfgoed op Stee. Vrijwilligers van erfgoedinstellingen gaan op bezoek bij bewoners van zorginstellingen met tien objecten uit hun collectie. 

Stichting Huizinga Meubel Nederland en Boerma’s Antiekhoeve bijten het spits af en bezoeken samen Zorggroep Oosterlengte in Winschoten.

Erfgoed op Stee werkt nauw samen met de ouderenactiviteiten- en participatiemaand Kunst op Stee, onderdeel van het initiatief Een Leven Lang Kunst. Meer weten? Neem contact op met Marianne Ootjers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Erfgoed op Stee is een project waarbij erfgoedinstellingen uit Groningen bij een zorginstelling op bezoek gaan met 10 objecten uit hun collectie. De objecten komen bij voorkeur uit de niet-kwetsbare C of D collectie van de instelling; dit houdt in dat ouderen ze aan mogen raken en vasthouden. Dit prikkelt de zintuigen, activeert denkprocessen en bevordert mogelijk het reminiscentie proces.

Daarnaast biedt dit erfgoedinstellingen de mogelijkheid om collecties die niet vaak getoond wordt, maar wel interessant kunnen zijn, weer onder de aandacht te brengen. En specifiek voor instellingen die geen permanent onderkomen hebben in de vorm van een museum/centrum, biedt dit een kans om hun collectie te tonen aan publiek.

Erfgoed op Stee werkt nauw samen met de ouderenactiviteiten- en participatiemaand Kunst op Stee van VRIJDAG. Concreet betekent deze samenwerking dat VRIJDAG een creatieve/kunstzinnige activiteit koppelt aan de erfgoedpresentatie.

In januari organiseert Erfgoedpartners een eerste pilot voor Erfgoed op Stee. Vervolgens organiseren Erfgoedpartners en VRIJDAG in maart een gezamenlijke pilot voor Erfgoed- én Kunst op Stee; dit is ook een goed mediamoment voor de actiemaand April, wanneer beide projecten de hele maand samen gaan plaatsvinden.

Met dit project wordt zorg, erfgoed én de kunsten met elkaar verbonden.

Zie voor meer informatie http://erfgoedpartners.nl/sites/erfgoed-op-stee/

Locatie Old Wolde van Zorggroep Oosterlengte doet mee met de pilot in januari 2018. Foto ter beschikking gesteld door Erfgoed op stee.

Demo Video

Ga naar boven